Gert-Jan van Doorn bezoekt onze stand

Tijdens de afgelopen Oldtimerbeurs in Autotron Rosmalen d.d. za 14 en zo 15 januari j.l. hebben wij ons Boekwerk Motocross der Azen nogmaals gepromoot aan een breed publiek. 
Op zondagmorgen werden we aangenaam verrast met een bezoek van Gert-Jan van Doorn uit Schijndel aan onze stand.
Van Doorn brak begin jaren tachtig definitief door aan het Internationale front en reed in 1982 een compleet Grand Prix seizoen in de 125cc klasse met o.a. deelname aan de Grand Prix 125cc te Venray.
In 1983 maakte van Doorn als senior de overstap naar de 250cc klasse en reed dat jaar o.a. in het bijprogramma van Motocross der Azen, de zogenaamde Superklasse en won beide manches met overmacht. Mede door deze resultaten kreeg van Doorn het felbegeerde H-nummer voor de 250cc klasse en was hij gerechtigd voor deelname aan de Grand Prix's.
Op 11 maart 1984 behaalde Gert-Jan van Doorn een algemene en verdienstelijke vijfde plaats tijdens de Motocross der Azen op een voor hem ongebruikelijke motorfiets. De Motocross der Azen was eigenlijk een strijd in de Koningsklasse, de 500cc klasse en van Doorn was natuurlijk gewend aan 250cc'er. Van Doorn presteerde het zelfs om in een van de manches kopstart te nemen en rondenlang aan de leiding te rijden voor de routiniers als Kees van der Ven, Toon Karsmakers, David Thorpe uit Engeland en zijn teamgenoot Gieljo van Zoggel.
Op 17 maart 1985 behaalde Gert-Jan van Doorn een podiumplaats tijdens de Motocross der Azen. Deze klassieker werd toen voor de laatste maal verreden op het nabij gelegen Radiocircuit te Stevensbeek, omdat circuit de Hoef in St. Anthonis "op slot" zat. Van Doorn behaalde een prachtige tweede plek tussen de 500cc matadoren Kees van der Ven en Peter Herlings.
Gert-Jan van Doorn mag beschouwd worden als een van de meest talentvolle Nederlandse Motocrossers aller tijden.  
Van Doorn reed 19 jaar in de Grand Prix's!!, won zes Grand Prix's en reed zich tienmaal in de Toptien in de eindstand der Grand Prix's.

Gert-Jan van Doorn, voormalig Grand Prix coureur en goed voor totaal zes Grand Prix overwinningen.