Voormalig International Jan Lemmens overleden


Sint Anthonis, 18 januari 2017

Wij ontvingen het trieste bericht dat voormalig International Jan Lemmens uit Bergeijk na een slopende ziekte is overleden in de nacht van zondag 15 op maandag 16 januari j.l.
Jan was samen met Jessica nog als genodigde aanwezig tijdens de Reünie Motocross der Azen in St. Anthonis op zaterdag 20 september 2014.
Na de fusie met de NMB/KNMV behaalde Jan de eind jaren zeventig tot begin tachtiger jaren diverse malen het felbegeerde H-nummer in de 500cc senioren en internationalen klasse.
In 1981 nam Jan zelfs tweemaal kopstart tijdens de bekende Internationale Motocross der Azen en finishte telkens in de toptien tussen de grote namen van weleer. Jan beschouwde deze wedstrijd dan ook als "zijn" wedstrijd.
Tijdens de 500cc Grand Prix te St. Anthonis op 21 augustus 1983 behaalde Jan nog een zeer verdienstelijke veertiende plaats in de tweede manche tussen al de grootheden. 
Lemmens was eigenaar van Lemmens Metaalbewerking in Bergeijk en heeft nadien en tot de dag van vandaag nog erg veel betekend voor de Motocross.
Jan Lemmens werd 60 jaar.
R.I.P. Jan. 

13 maart 1983: Motocross der Azen St. Anthonis
Jan Lemmens (12) in duel met voormalig Wereldkampioen André Malherbe (B)