MAC Lierop strijdt voor behoud van eigen circuit

Op 30 september 2016 heeft Raad van State bepaald dat het circuit de Herselse Bossen te Lierop moet sluiten, omdat het niet binnen het bestemmingsplan valt. Enkele omwonenden naast het circuit hebben geklaagd en zijn uiteindelijk naar de rechter gestapt. Dit is een fikse tegenslag voor de enthousiaste Motorclub MAC Lierop, die in het verleden veel grote Internationale wedstrijden organiseerde, de zogenaamde Grand Prix's en als hoogtepunt de prestigieuze Motocross des Nations (landenwedstrijd) in het jaar 2004, een droom voor elke organisator.
De gemeente Someren, die het jarenlang gedoogde, dient te handhaven en waarschijnlijk zal het circuit per 1 juli 2017 gesloten worden.
Op 31 januari j.l. werd er een protestmanifestatie opgezet door Living for the Weekend promotor Jean-Paul Maas in het plaatsje Lierop zelf.
Dezelfde situatie deed zich beginjaren tachtig ook voor in St. Anthonis, waar ook enkele omwonenden klaagden en uiteindelijk het circuit de Hoef op slot gooiden. De Motocross der Azen was na een jaar definitief voorbij voor de SMC St. Anthonis. 
Wij als vertegenwoordiging van de voormalige Motorclub SMC St. Anthonis leven enorm mee met de collega vereniging met eenzelfde ambities als SMC voorheen en waren dan ook aanwezig tussen de misschien wel 2.000 aanwezige demonstranten.
De Motorclub SMC St. Anthonis bestaat al lang niet meer, maar na dertig jaar doet je dat nog steeds pijn. Velen hebben er nog steeds mooie herinneringen aan.
Noord-Brabant is al ruim zestig jaar de bakermat van de Motocross, grote internationale wedstrijden werden hier georganiseerd zoals in Valkenswaard, Lierop, Schijndel, Bergharen, St. Anthonis, Boekel en Gemert.
MAC Lierop mag niet verloren gaan, politiek en staatsrecht van Nederland, neem de boezem in eigen hand en zorg dat het circuit de Herselse Bossen blijft bestaan en dat het niet van de kaart verdwijnt. 
Dat een enkel klagende buurman, die er later is komen wonen, dit kan bereiken en het vervolgens voor tienduizenden enthousiaste motorsport liefhebbers kan kapot maken, klopt niet in ons rechtssysteem.
MAC Lierop, onze steun heb je.

Protestdemonstratie met behoud van circuit MAC Lierop