Herinneringen

Nadat we eind oktober 2016 zijn overgegaan tot de tweede druk van het Boekwerk Motocross der Azen - een Gouden Tijdperk, blijven de aanvragen nog regelmatig binnenstromen via de website www.motocrossderazen.com

Wij proberen de geïnteresseerden dan ook zo snel mogelijk te bedienen via de email, maar ook bellen we wel eens en sporadisch leveren wij de boeken persoonlijk af bij de lezer.

Wij vinden de verhalen van de lezers iedere keer zo interessant, want er zit werkelijk telkens weer een eigen verhaal aan vast, je kunt er uren over praten. Er zitten zoveel herinneringen bij die mensen, heel vaak nog in combinatie met een ouder die het kind dan meenam naar de wedstrijd. Een belevenis voor een kind die dat zijn hele leven niet meer vergeet, zo'n groot cross-evenement. Via via worden de boeken dan ook weleens verstuurd richting Amerika of Canada omdat daar nog een familielid of kennis woont die vroeger ook trouw de Motocross der Azen bezocht.

De nog ouderen roepen meteen de namen van Jan Clijnk, Broer Dirkx en Franske Sigmans. Het is een deel van hun leven geworden. Ook de bekende Zweden van de jaren vijftig en zestig zitten bij velen nog vers in het geheugen. Die hebben veel indruk gemaakt op de aanwezige toeschouwers, zoals de namen Bill Nilsson, Sten Lundin en Rolf Tibblin. Ook renners die toen al serieus met hun sport bezig waren en beslist full-prof sporters genoemd mogen worden, een heel seizoen zwervend door Europa met niets meer dan een luxe auto, aanhanger en natuurlijk een crossmotor. En telkens met een dosis inzet. 

Misschien niet echt bezeten door de Motorsport, maar toch bewust kiezend voor bepaalde grote Motocrosswedstrijden in de regio, zoals Boekel, Schijndel, Bergharen en natuurlijk Sint Anthonis.

In de jaren vijftig was er natuurlijk nog niet zoveel te beleven, de jaren zestig werden al wat anders en men kon zich permitteren om een bromfiets of een motorfiets aan te schaffen.

En de Cross naar Sint Anthonis was dan een uitje, waar de nageslachten nu na zoveel jaren nog steeds over praten.

Komt deze tijd nog ooit terug, nee we denken van niet. De Motorsport is sterk veranderd en omdat er tegenwoordig al twintig Grand Prix's zijn per jaar en nog maar vier ONK's in Nederland in het seizoen 2017, is er geen ruimte meer voor de Internationale Klassiekers van weleer.