Zeer geslaagde boekpresentatie Jan Clijnk te Helmond

 

De boekpresentatie van Jan Clijnk in het bomvolle theater Het Speelhuis op dinsdag 9 oktober j.l. mag als zeer geslaagd beschouwd worden. Bijna 450 aanwezigen waren getuige van een deskundige en professionele presentator, de bekende circuitomroeper Jan de Rooij uit Breda. Auteur Marcel Hermans werd voorgesteld en gevraagd naar de motieven, waarom nu persé een boek te schrijven over de Helmonder Jan Clijnk. Er werd gestart met een boeiende film van ca 40 minuten over het leven van Jan Clijnk en Betsy Crousen, zowel op privé als op sportief vlak. Een boeiende compilatie van beeld en toepasselijke muziek uit de jaren vijftig en zestig, samengesteld en gemonteerd door een petekind van Jan Clijnk, namelijk Evert-Jan Clijnk. Na afloop van deze film werden een drietal voormalige internationals voorgesteld aan het publiek die nog daadwerkelijk gereden hebben met Jan Clijnk, te weten Cees Griekspoor, Henk Knuiman sr. en Jan Keizer. Het officiële gedeelte werd afgesloten met het overhandigen van het eerste exemplaar / boekwerk aan niemand minder dan Benny Jolink. Bekend als leadzanger van de rockband Normaal en de allergrootste fan van Jan Clijnk destijds. Na afloop had eenieder nog de mogelijkheid om gezellig na de kletsen in de prachtig omgebouwde en geheel vernieuwde foyer. Ook werd de mogelijkheid gecreëerd om een van de eerste gesigneerde boeken te bemachtigen. Iedereen was meer dan dik tevreden over het verloop van de avond en ging met een dikke glimlach op zijn gezicht richting huis.

Een impressie van het bomvolle theater "Het Speelhuis" te Helmond tijdens de boekpresentatie van Jan Clijnk 

Vlnr: Burgemeester van Helmond, mevrouw Elly Blanksma poserend bij de BSA (H3), Marcel Hermans, auteur van het boekwerk, Benny Jolink, leadzanger van de Rockband Normaal en Burgemeester van Sint Anthonis, mevrouw Marleen Sijbers.  

    

Jan Laurense (li), eigenaar van deze DBD34 BSA Goldstar en Marcel Hermans, auteur van het boekwerk Jan Clijnk - Het Atoomkanon van Helmond