Boekpresentatie Jan Clijnk uitverkocht

 

Trots kunnen wij u mededelen dat de boekpresentatie van Jan Clijnk in Het Speelhuis in Helmond d.d. 9 oktober 2018 is uitverkocht.
Na de succesvolle Reünie Motocross der Azen in september 2014 kwamen wij al zeer snel in contact met de familie Clijnk uit Helmond en de familie Crousen uit Eijsden (Lb) en vele bekenden (vaak een volgende generatie) van Jan Clijnk en Betsy Crousen.
Bijna vier jaar hard werken aan de voorbereidingen voor het boek, foto's en informatie verzamelen, contacten leggen bij diverse historische centra, de lay-out van het boek laten verzorgen, wordt het boek dan uiteindelijk gepresenteerd aan het grote publiek.
Wij kunnen u garanderen dat het een bijzondere avond zal worden in het unieke theater Speelhuis te Helmond, met 424 gasten aanwezig, waar het thema Motocross centraal zal staan. Aandacht voor de allereerste Nederlandse Grand Prix winnaar Jan Clijnk en zijn geliefde Betsy Crousen. Voor de doorsnee liefhebber van de Motocross uit het verre verleden een avond om nooit meer te vergeten.
Nadat u het boek gelezen heeft, zult u begrijpen dat het bekende zwarte gat elke topsporter kan treffen. Dit geldt in dit geval ook voor Jan Clijnk, eens zo geroemd en geëerd door zovele fans, maar stervende als een eenling. Waar gebeurde feiten die er niet om liegen, die menigmaal nog over de tongen zullen gaan de komende tijd en die naar onze mening na het vastleggen in dit boek Jan Clijnk - Het Atoomkanon van Helmond nog een volgende stap verdient: Namelijk het vastleggen in een documentaire of nog mooier het vastleggen in een ware film waar de beleving van de Motocross uit de jaren vijftig en zestig centraal zullen staan.
We gaan het beleven en zitten nu al in de modus "genieten".
Voor degenen die een kaartje hebben bemachtigd op deze avond, tot dinsdag. En voor degenen die het zullen missen, vanaf woensdag 10 oktober is het boek al te bestellen via de website www.motocrossderazen.com en een aantal verkooppunten bij boekhandels in de regio Helmond, Deurne en St. Anthonis.

Tot ziens.

Stichting Classic Motocross NL
Marcel Hermans & Barbara Jonkman

De BSA Gold Star, type DBD34, zoals bereden door Jan Clijnk in 1955/1956 (archief Reünie Motocross der Azen 2014)