Boekpresentatie Jan Clijnk d.d. 9 oktober 2018


Het succes van het eerste boekwerk Motocross der Azen - een Gouden Tijdperk, heeft me geïnspireerd tot een nieuw naslagwerk. De Helmonder Jan Clijnk, de allereerste Nederlandse motocrosser die een Grand Prix overwinning wist te behalen (13 mei 1956 te Schijndel) is het onderwerp, waarvan het boek zowel zijn leven als motorsportcarrière weergeeft. Jaren van voorbereiding zijn nodig geweest om ook dit werk met succes te vervolmaken. Met het boekwerk wil ik bereiken dat Jan Clijnk en zijn prestaties voor de vele geïnteresseerden en ons nageslacht bewaard blijven.
Het is niet van alledag dat een boekpresentatie in een theater plaatsvindt. De bijzonderheid vindt zijn weerslag in een unieke samensmelting van een r.k. kerk met een theater, slechts 75m. verwijderd van de historische woonplek waar ooit de motorsportcarrière van Jan Clijnk een aanvang nam. Na jaren van onderzoek en speurwerk naar het wel en wee van deze heroïsche motorsportcoryfee, is het me gelukt een kroon op mijn werk te plaatsen met deze bijzondere uitgave.
De motorsportfans worden onthaald met exclusief beeldmateriaal, anekdotes en interviews met nationale- en internationale sterren die de Helmondse sportheld destijds van zeer nabij hebben ervaren.
Uw gastheer, circuitomroeper Jan de Rooij, begeleidt u op vakkundige wijze o.a. langs diverse motocrosslocaties waar geschiedenis werd geschreven door Het “Atoomkanon” van Helmond.

Tot ziens in het Theaterspeelhuis te Helmond.

Marcel Hermans