Rudi Boom weer in Nederland

 

Voormalig Internationaal Motocrosser en Endurorenner Rudi Boom is weer voor enkele maanden in Nederland. Boom geniet in de wintermaanden van zijn welverdiende pensioen in Thailand. Ook op de Reünie Motocross der Azen in 2014 was Boom aanwezig.
In de jaren vijftig heeft de altijd goed gehumeurde en geboren Amsterdammer al zijn sporen achtergelaten op het circuit de Hoef in St. Anthonis. Indertijd nog uitkomend in de 250cc klasse met o.a. een Adler. Samen met zijn vader reisde hij al veel door binnen- en buitenland om zoveel mogelijk wedstrijden te rijden.
In de jaren zestig stapte Boom over naar de Koningsklasse en werd bekend met het startnummer H19.
In het jaar 1965 boekte Boom het beste resultaat tijdens de Motocross der Azen en werd als beste Nederlander geklasseerd op een zesde plaats.
Boom heeft in de jaren vele verschillende motormerken gereden.


  
De geboren Amsterdammer Rudi Boom, aanwezig tijdens de Classic Motocross in Boekel d.d. 09.04.2017Rudi Boom (li) kijkt toe hoe zijn vader (mi) samen met Joop van Wees (re) sleutelt aan de Adler 250cc tweecilinder tweetakt tijdens de Motocross der Azen in St. Anthonis d.d. 16.03.1958. Een Amsterdams onderonsje dus.