22-08-2014

Stichting Reünie Motocross der Azen ondersteunt strijd tegen ALS 

Sint Anthonis - Binnenkort laat de Stichting Reünie Motocross der Azen oude tijden herleven in Sint Anthonis. Op 20 en 21 september organiseert de stichting in MFC Oelbroeck een reünie rondom internationale renners die in de periode 1947 t/m 1985 hebben deelgenomen aan dit prestigieuze evenement. Met uniek beeld- en fotomateriaal, exclusieve motoren en een heuse meet & greet met oud-renners en een wandeling over het befaamde circuit de Hoef wordt teruggekeken op het evenement dat het dorp Sint Anthonis op de kaart heeft gezet. In de hoogtijdagen kwamen er immers tot wel 40.000 bezoekers naar Sint Anthonis.

Op zaterdag 20 en zondag 21 september wordt iedereen van 10.00 tot 18.00 uur uitgenodigd een bezoek te brengen aan deze unieke reünie. De entree bedraagt € 5,-. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Ook kunt u tijdens de reüniedagen op 20 en 21 september een prachtig boek kopen over de Motocross der Azen. Een 280 pagina's tellend boekwerk met prachtige verslagen en anekdotes en veel uniek fotomateriaal. De verkoopprijs van dit boek bedraagt € 29,95. De entreegelden en de opbrengsten van de boekenverkoop worden vanzelfsprekend gebruikt om de kosten te dekken.

De Stichting Reünie Motocross der Azen heeft zich echter ten doel gesteld de meeropbrengsten beschikbaar te stellen aan de Stichting ALS. Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment circa 1.500 patiënten, elk jaar overlijden er 500 en komen er 500 bij. Het relatief klein aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en overheid laag zijn. Verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek wordt gefinanciërd door giften aan de Stichting ALS Nederland.

Ook tijdens de reünie vraagt de Stichting Reünie Motocross der Azen extra aandacht voor deze aandoening en worden collectebussen geplaatst. 

Zie ook www.als.nl