15-05-2014

Ruim 100 internationale renners benaderd per post 

Deze week hebben we ruim honderd internationale renners aangeschreven per post met een officiële uitnodiging, die in de periode van 1947 t/m 1985 hebben deelgenomen aan het hoofdprogramma van de Motocross der Azen en zijn bijbehorende Grand Prix's. De zoektocht naar deze internationale renners dateert al vanaf september 2012, waarbij we vooral veel steun hebben gehad van o.a. de Belg Sylvain Geboers en de Zweed Torsten Hallman en deze zoektocht heeft bijna een jaar geduurd. Daarbij zullen we gegarandeerd renners vergeten zijn te benaderen, maar het is onmogelijk om alle renners te traceren. Hopelijk is hier begrip voor, want we hebben het over renners die veelal uit het verre buitenland komen.

Helaas zijn er ook al vele internationale renners van ons heen gegaan, waarbij o.a. de naam van de Zweed Bill Nilsson en de Duitser Adolf Weil nog redelijk vers in ons geheugen liggen. Beide renners waren graag geziene gasten in St. Anthonis en zorgden altijd voor het nodige spektakel.

Ook vele Nederlandse voormalige internationale renners met de bekende H nummers zijn hierbij aangeschreven.

De komende maanden zal blijken of de renners daadwerkelijk geïnteresseerd zijn om nog eenmaal naar het legendarische St. Tunnis te komen en elkaar te ontmoeten, want deze reünie is een zuiver meet & greet evenement. In de gouden jaren trokken deze renners duizenden toeschouwers naar circuit de Hoef in St. Anthonis, maar op 20 en 21 september is het niet meer noodzakelijk dat ze hun krachten en stuurmanskunsten nog dienen te tonen en bewijzen aan derden.

We proberen de komende maanden af en toe een update te geven van renners, welke ons het jawoord hebben gegeven. Zodoende blijft u op de hoogte van onze organisatie.