09-02-2014

Interview voormalig Wereldkampioen Harry Everts

Tijdens Everts & Friends 2013 waren we in de gelegenheid om de Belg Harry Everts te interviewen. Harry Everts reed zijn allereerste internationale buitenlandse wedstrijd in 1970 tijdens de Motocross der Azen in St. Anthonis. In deze jaren werd Harry Everts nog begeleid door zijn "onkel" Jef Teuwissen, die de Motocross der Azen in 1971 won. Harry Everts ontwikkelde zich als een allround motocrosser en behaalde in 1975 zijn allereerste Wereldtitel in de 250cc klasse op het Oostenrijkse merk Puch. In 1976 vertegenwoordigde Harry Everts het Belgische team tijdens de Motocross des Nations in St. Anthonis. Samen met de andere grootmeesters Roger De Coster, Gaston Rahier en Jaak Vanvelthoven behaalden zij de overwinning in een uiterst spannende wedstrijd voor het Nederlandse en Duitse team.

Everts kreeg in 1979 een lucratief aanbod om rechtstreeks voor Suzuki uit te komen in het Wereldkampioenschap Motocross in de 125cc klasse. In deze klasse werd Everts vervolgens Wereldkampioen in 1979, 1980 en 1981. 

Harry Everts stond ook aan de start in St. Anthonis tijdens de Grand Prix 500cc op 21 augustus 1983. Op zijn fraaie watergekoelde 500cc fabrieks Suzuki werd Harry Everts al snel uitgeschakeld in de bekende eerste bocht na de start. Harry Everts kwam lelijk ten val en brak gelijktijdig zijn beide sleutelbenen. 

Harry Everts' zoon Stefan Everts volgde hem waardig op door maar liefst tien Wereldtitels te behalen in de Motocross. 

Harry Everts zijn kleinzoon Liam wordt op dit moment klaar gestoomd om in de voetsporen van zijn vader en opa te treden. 

Harry Everts heeft ondanks zijn crash in 1983, mooie herinneringen behouden aan St. Anthonis op het befaamde circuit de Hoef.

De Motocross der Azen in St. Anthonis was een begrip in de Motocross, alsdus Harry. 

Harry Everts heeft ons dan ook toevertrouwd om zeker aanwezig te zullen zijn tijdens de Reünie Motocross der Azen op 20 & 21 september 2014.  

Viervoudig Wereldkampioen Motocross Harry Everts,

aanwezig tijdens de Reünie Motocross der Azen in St. Anthonis.