24-12-2013

Ontmoeting met Mr. Roger De Coster

Als voorbereiding op de reünie Motocross der Azen op za 20 en zo 21 september 2014 hadden we op woensdag 26 september 2012 een afspraak gepland met de vijfvoudig Wereldkampioen in de 500cc klasse, Mr. Motocross Roger De Coster (B). De Coster is na zijn uiterst succesvolle carrière als motocrosser verder gegaan als teammanager met diverse Motocross Teams en bevindt zich al jaren in Californië (USA). Tot voor enkele jaren was De Coster een succesvol manager van het Fabrieks Suzuki Team USA en momenteel is De Coster teammanager bij het KTM Fabrieksteam USA.

Eind september 2012 was hij weer eens even in Europa, als voorbereiding op de landenwedstrijd in het Belgische Lommel. De Coster is ook al jaren de teammanager van het Amerikaanse Team tijdens de Motocross des Nations, de meest prestigieuze wedstrijd van het seizoen. Mede door de samenwerking met Sylvain Geboers waren wij in de gelegenheid om De Coster te ontmoeten in het van der Valk Hotel in Eindhoven (NL). Het gesprek duurde uiteindelijk ruim 15 minuten, mede door het erg drukke programma van De Coster.  

Tijdens de reünie in Hulshout (B) in 2008 en deze ontmoeting werd duidelijk dat De Coster enkele memorabele momenten heeft in zijn carrière. Een daarvan is beslist zijn allereerste wereldtitel op het revolutionaire merk Suzuki, behaald op circuit de Hoef te St. Anthonis op zondag 22 augustus 1971 voor maar liefst 40.000 toeschouwers. Dit huzarenstukje wist hij overigens wederom te herhalen in St. Anthonis op zondag 19 augustus 1973, door voor de derde keer op rij Wereldkampioen te worden in de Grand Prix 500cc klasse.

De Coster heeft nog steeds warme gevoelens met St. Anthonis, vooral ook door de banden uit het verleden met oud voorzitter Harry Goossens en secretaris Koos Aben. Dat getuigt ook zijn laatste optreden tijdens de Motocross der Azen op zondag 11 maart 1979. 

Wij hopen Mr. Motocross Roger De Coster dan ook te mogen begroeten in St. Anthonis tijdens de geplande reünie in 2014.   

 

Roger De Coster, vijfvoudig wereldkampioen Motocross.