22-12-2013

Sten Lundin (S) nog steeds actief

Op zaterdag 1 september 2012 waren we in de gelegenheid om de tweevoudig Wereldkampioen, de Zweed Sten Lundin wederom te ontmoeten. Lundin, die inmiddels de tachtigjarige leeftijd is gepasseerd, kwam in 1955 al aan de start in St. Anthonis samen met zijn reisgezel en landgenoot Bill Nilsson. Lundin won in 1960 de Motocross der Azen in St. Anthonis op een Monark en stond diverse malen op het podium. 

Sten Lundin is al jaren te gast tijdens een Internationale Classic Motocross in het Zwitserse Lugnorre en strijdt daar nog steeds mee in het voorste plan. Het ene jaar met de vertrouwde Monark, het andere jaar met een geleende motor.

Wij waren op die eerste september 2012 goed voorbereid en overhandigden Lundin de echte Sinttunnisse kruidenbitter. Op de vraag of Lundin de Motocross der Azen nog kon herinneren, was hij zeer duidelijk. Ja zeker, de enorme massa aan publiek en het enthousiasme van iedereen. De kans is klein dat we Lundin mogen begroeten tijdens de reünie op 20 en 21 september 2014.