Arie den Haan plots overleden

Wij werden op de hoogte gesteld met het plotseling overlijden van onze zeer geëerde Motocross collega Arie den Haan uit Schijndel.


Arie den Haan is bekend geworden met zijn bedrijf Haan Wheels uit Schijndel, gespecialiseerd in het spaken van wielen in de Motorsport, maar ook in de Classic Cars.

Arie den Haan was op weg naar Sverepec in Slowakije met zijn Motorsportvrienden Peter van den Nieuwenhof, Herman Leunen sr, Jan Verstappen en Bas van Kaathoven voor de eerste Classic EXMX wedstrijd voor Klassieke Motoren op zaterdag 25 mei a.s.

In de buurt van Brno (CZ) is Arie den Haan tijdens een tussenstop plots onwel geworden en overleden.

Arie den Haan stond bij eenieder bekend als een zeer vriendelijk en sociaal persoon, die zijn vrouw Rozalien al jarenlang begeleidde met haar ouderdomsziekte.

Arie den Haan begon als zovelen ooit bij de NMB, waar hij senior werd.

Jarenlang was hij een trouw lid bij de Dutch Pré 70 Motocrossclub en later gefuseerd in de VMCN.

Tevens trouw Lid van de Vrienden van de NMB.

Een man die genoot van de Klassieke Motoren, zich gespecialiseerd in het restaureren van het zeer geliefde Duitse merk Maico en daar ook een prachtig museum voor ingericht bij zijn privébasis in Schijndel.

Een enorme vrienden- en kennissenkring opgebouwd in zijn leven en altijd oog voor verenigingen of stichtingen, die zich inzetten voor de Klassieke motoren of geschiedenis daarvan.

We wensen zijn vrouw Rozalien, zoon Rob, dochter Rosalie en verdere directe familie en vrienden veel sterkte de komende tijd.

R.I.P. Arie

† Brno (CZ) 23 mei 2024

Foto: Arie den Haan uit Schijndel met zijn geliefde motor, een Maico uit de beginjaren zeventig.

06.06.2024 Afscheidsdienst Arie den Haan op het circuit van MC Lidu in Den Dungen