11 MAART 1984 - 11 MAART 2024 MOTOCROSS DER AZEN SINT ANTHONIS

Vandaag is het precies 40 jaar geleden dat er voor de allerlaatste keer werd gereden op het befaamde circuit de Hoef in Sint Anthonis.

In de jaren 1947 t/m 1984 hebben er vele wereldkampioenen en internationals gereden aldaar, te veel om hier even op te noemen.

In het jaar 1984 stonden er vele bekende internationale coureurs aan de start als Dave Thorpe (GB), Heinz Kinigadner (A), Gaston Rahier (B) en Jean-Jacques Bruno (F).

Verder de complete Nederlandse top als Toon Karsmakers, Peter Herlings, Gerard Rond, Kees van der Ven en Gert-Jan van Doorn.

Het werd voor het bestuur van S.M.C. Sint Anthonis steeds moeilijker om te organiseren.

De publieke belangstelling viel de laatste jaren terug, het contracteren van de topcoureurs werd steeds lastiger, het evenement werd verliesgevend, de naaste bewoners aan het circuit gingen steeds meer eisen stellen en de vergunning werd door de gemeente ontnomen.

Na 37 jaar was S.M.C. verplicht om uit te wijken naar het alternatieve Radiocircuit te Stevensbeek, op dat moment in beheer van M.C. de Hanen uit Ledeacker.

Ook deze wedstrijd liep uit op een fiasco door het slechte en koude weer.

Het publiek liet het massaal afweten, omdat de historie van de eens zo befaamde Motocross der Azen was verdwenen op hun eens zo bekende circuit de Hoef.

Het bestuur van S.M.C. Sint Anthonis gooide daarna dan ook de handdoek in de ring en bleven er alleen nog maar herinneringen achter.

Herinneringen, die nu na vele jaren blijkt, voor eeuwig zullen blijven voortbestaan.

11 maart 1984 Voor de allerlaatste keer een start van de Motocross der Azen te Sint Anthonis