Jan Clijnk & Leslie Archer (GB/ES)

Tijdens de voorbereidingen en het versturen van de uitnodigingen m.b.t. de boekpresentatie van Jan Clijnk- Het Atoomkanon van Helmond in 2018, kregen we een bijzondere afmelding van de Engelsman en al jaren wonende in Calpe (ES), namelijk Leslie Archer, Europees Kampioen 500cc Motocross in 1956 en winnaar van de Motoross der Azen te Sint Anthonis in 1955, 1956 en 1957. 
Deze persoonlijke brief van Leslie Archer heeft nu (2022) des te meer waarde, omdat onze goede Motocrossvriend Leslie Archer ook overleden is, namelijk op 18 december 2019.
We hebben de brief voor u vertaald, maar ook de originele brief met handtekening hierbij toegevoegd. We praten hier over de jaren 1956 - 1962.

Marcel Hermans

 

 

Beste Marcel, Barbara en Rien,

Hartelijk dank voor de informatie over uw geweldige inzet om de naam van onze goede vriend en sportman Jan Clijnk te eren.

De bijgevoegde foto is een van onze favorieten en herinnert ons aan de geweldige tijden die Claire en ik hadden met Jan en Betsie.

Met Jan leunend op de voorkant van mijn machine. Ik zou hem plagen en zeggen: "Jan, je bent eindelijk voor mijn Norton gekomen".

We waren geweldige concurrenten, zo leuk om te zien dat Jan zijn eerste Grand Prix won in hetzelfde jaar dat ik het kampioenschap won in 1956. Zo lang geleden!!

Ik waardeer oprecht uw uitnodiging om met u allen in Helmond te komen op 9 oktober 2018, maar moet u adviseren dat ik nu op 89-jarige leeftijd mijn bewegingen erg beperkt vind in vergelijking met vroeger.

Begrijp alsjeblieft dat het op dit moment een probleem is om elke afstand te lopen, dus ga door met de behandeling en hoop op het beste. Niet meer mogelijk om op de Norton te rijden!!

We wensen je veel succes in oktober. Triest dat veel van Jan's motorcrossvrienden er niet meer zijn om van de dag te genieten.

Beste wensen,

Leslie & Claire

Foto vlnr: Betsie Crousen & Leslie Archer & Claire Archer & Jan Clijnk