Frans Karsmakers - voormalig International - overleden

 

 

Rijkevoort, 14 augustus 2020

Wij werden vandaag op de hoogte gesteld van het plotseling overlijden van de voormalige International Motocrosser Frans Karsmakers uit Waalre (NB).
Frans Karsmakers behoorde samen met zijn broers Martin, Paul, Pierre en Toon tot het zeer bekende Karsmakers geslacht, dat bovenal presteerde in de Internationale Motocross.
Frans behaalde in de beginjaren zeventig een Internationaal startbewijs bij de KNMV en reed in de jaren 1973 en 1974 met het zeer gewilde startnummer H31.
Tijdens de bekende Motocross der Azen in Sint Anthonis stond Frans tweemaal ingeschreven en wel in 1973 en 1974.
In 1973 bereikte Frans een 21ste plaats in de eindstand van deze klassieker en in 1974 verbeterde hij zichzelf met een voortreffelijke 16de plaats in de eindstand.
Opvallend detail was dat Frans in 1974 tegelijkertijd aan de start stond met zijn broers Paul en Toon. Zijn broer Pierre had op dat moment al gekozen voor een succesvolle Motocrosscarrière in Amerika.

Frans was de laatste jaren ziekelijk en leed aan COPD, het overlijden kwam desondanks hard aan binnen de familie.

Op 20 september 2014 was Frans Karsmakers nog als gast uitgenodigd tijdens de grootschalige Reünie Motocross der Azen in Sint Anthonis.
Zijn bescheidenheid trotseerde hem en tijdens deze Reünie waagde hij zich nog een rondje om het bekende circuit de Hoef. Ditmaal niet meer op zijn bekende Husqvarna, maar simpelweg te voet.

Op de foto zien we Frans in het midden met een licht Twin Air petje in een zeer select gezelschap.

We wensen de directe familie bij deze veel sterkte toe de komende dagen.

Frans Karsmakers werd 69 jaar.

Waalre 22 oktober 1950 - 13 augustus 2020 †

R.I.P. Frans