René van de Vorst (B) overleden

Wij ontvingen het bericht dat de voormalige Belgische International René van de Vorst is overleden op zondag 5 april j.l. ten gevolge van het Coronavirus.
Van de Vorst piekte vooral in de beginjaren zeventig en kende zijn absolute hoogtepunt in 1972 tijdens de Motocross des Nations in het Nederlandse Norg.
Samen met het Belgische Team slaagde hij erin om ternauwerdood de gedoodverfde overwinning te pakken voor de Zweden en de Nederlanders.
In een sterk veld met veertig sterke Internationals behaalde van de Vorst een indrukwekkende individuele tiende en negende plaats in de manches op zijn vertrouwde Husqvarna.

In de jaren 1970 t/m 1972 werkte de S.M.C. Sint Anthonis nauw samen met de organisatie van AMC Genk (B) met als inzet de felbegeerde Lentetrofee.
De allerbeste coureurs stonden hier aan de start tijdens de Motocross der Azen in Sint Tunnis, waaronder een legioen Belgen onder aanvoering van Mr. Motocross Roger De Coster. Ook René van de Vorst behoorde in die jaren steevast tot de vaste deelnemers en wist een 1970 zijn beste resultaat te scoren met een algemene tiende plaats in de rangschikking. In Genk behaalde van de Vorst een algemene zesde plaats en werd uiteindelijk dat jaar zevende in de eindstand om de Lentetrofee. 

Tijdens de Reünie Motocross der Azen in 2014 hebben we nog getracht via bemiddeling van Marc Vanpol om René van de Vorst uit te nodigen, maar helaas door privéomstandigheden zag hij hier van af.

René van de Vorst werd 73 jaar.

Kinrooij 23.07.1946 - † Heusden-Zolder 05.04.2020

René van de Vorst (B) - Husqvarna tijdens de Motocross der Azen in 1971