Gunstige ontwikkelingen MXGP Sint Anthonis

Geachte vrijwilligers/geïnteresseerden,

Zoals jullie weten zijn we sinds eind 2017 in voorbereiding om een MXGP te gaan organiseren nabij de Bergen in Wanroij. Het idee is ontstaan uit de geweldige prestaties die onze streek- en dorpsgenoot Jeffrey Herlings behaalt in het wereldkampioenschap, maar ook de rijke historie van de Motocross in Sint Tunnis oftewel de bekende Motocross der Azen.

In eerste instantie hadden we een zeer positieve medewerking van de gemeente Sint Anthonis en werd er al gefocust op het jaar 2019 met dien verstande dat er dan twee MXGP’s en één Motocross des Nations zouden plaatsvinden in ons kikkerlandje Nederland.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 werd ons al snel duidelijk dat de houding van de gemeente wijzigde, we te maken kregen met andere contactpersonen binnen het college en de voorzichtigheidshalve mondeling toegezegde financiële tegemoetkomingen teniet werden gedaan.
Daarmee kwamen we in een moeilijke positie terecht en dat had enkele oorzaken. We werden door de eigenaar van de Bergen, waar we overigens goede betrekkingen mee hebben, gedwongen om alleen in september van het jaar te organiseren. En aangezien de MXGP van Assen steevast in september op de kalender stond werd het voor ons erg lastig in combinatie met de onzekere financiële positie van de stichting.

Nu is er sinds september 2019 een ommekeer gaande, de organisatie van de MXGP te Assen kondigt aan dat ze voor 2020 geen wedstrijd wil organiseren om het wereldkampioenschap Motocross en ook 2021 onzeker is. Dit biedt voor ons weer betere mogelijkheden en in september 2019 zijn er contacten gelegd met een vijftal “experts” op motorsportgebied om samen met de stichting de krachten te bundelen en het ultieme doel te gaan verwezenlijken. Met deze expertgroep zijn wij net voor de Kerst samen geweest en zijn de eerste stappen en verantwoordelijkheden vastgelegd.

We zijn in voorbereiding om de omgevings- en evenementenvergunning binnenkort aan te vragen. Dit vraagt om een enorme uitdaging waarvan we verwachten dat die broodnodige goedkeuring wel minimaal één half jaar zal duren.

Net voor de zomervakantie van 2020 hopen wij dan ook onze financiële positie op de rit te hebben en ons serieus te kunnen vertegenwoordigen naar Youthstream en een geschikte datum te verwerven op de MXGP kalender voor het jaar 2021 t/m 2023.

Wij houden u verder op de hoogte indien we meer nieuws hebben, het zal een spannende periode worden (wat doen andere organisatoren?) en het is nu erop of eronder.

Mochten er n.a.v. deze eerste nieuwsbrief meer belangstellenden zijn om zich aan te melden als vrijwilliger, stuur gerust een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Marcel Hermans
Jeroen Verhoeven
Jan Kempen

MXGP Frauenfeld (CH) 12/08/17 - Glenn Coldenhoff