Bennie Hartelman overleden

Wij ontvingen het trieste nieuws dat Bennie Hartelman uit Hengelo (Gld) is overleden op zondag 29 december j.l.
Hartelman reed jarenlang met het bekende Internationaal H22 nummer in de klasse 350cc en hoger en bereikte zijn hoogtepunt in 1962 door het behalen van de landstitel in deze zwaarste klasse der senioren en inters KNMV.
Hartelman reed in die jaren in de schaduw van de helden als Broer Dirkx en Jan Clijnk, maar wist zich op de zware Nederlandse circuits goed staande te houden.
In 1961 werd Hartelman als beste Nederlander geklasseerd (achtste plaats) tijdens de bekende Motocross der Azen in Sint Anthonis door zijn constante manier van rijden.

Hartelman scoorde zijn beste Grand Prix resultaat middels een vijftiende plaats in het dagklassement tijdens de Grand Prix 500cc te Markelo op zondag 19 mei 1963.  

Eind jaren zestig stopte Hartelman als actief coureur en ging zich volledig bezighouden met de begeleiding van zijn neef en plaatsgenoot Gerrit Wolsink, die later grote successen behaalde in het Wereldkampioenschap Motocross in de 500cc klasse.

Op zaterdag 20 september 2014 was Bennie Hartelman nog aanwezig tijdens de Reünie Motocross der Azen in Sint Anthonis. 

Zondag 5 januari is er de mogelijkheid om afscheid te nemen van Bennie tussen 16:00 uur en 17:30 uur in de zaak van Hartelman Motoren.

Adres: Molenenk 3 7255 AX Hengelo (Gld).

Bennie Hartelman werd 84 jaar.

We wensen zijn vrouw Ali en verdere familie en vrienden veel sterkte toe de komende tijd.

R.I.P. Bennie

Tekst: Classic Motocross NL / Marcel Hermans

Bennie Hartelman, hier poserend tijdens de Reünie Motocross der Azen op 20 september 2014