Jeffrey Herlings Wereldkampioen in de MXGP klasse

Oploonaar Jeffrey Herlings heeft zondag 16 september j.l. zijn vierde Wereldtitel behaald in de Motocross op het bekende TT circuit te Assen. Na zijn eerdere Wereldtitels in de MX2 klasse over de jaren 2012, 2013 en 2016, is deze titel in de MXGP klasse er eentje met een gouden randje. Nooit eerder behaalde een Nederlander een Wereldtitel in de zwaarste klasse, de Koningsklasse.

De strijd om de Wereldtitel was vooral enorm aan het begin van het seizoen. Herlings leverde verbeten duels uit met zijn aartsrivaal en negenvoudig Wereldkampioen Antonio Cairoli uit Italïe. Mede door zijn mindere starts aan het begin van het seizoen, werd de strijd om de Grand Prix en manchewinst vaak op het einde van de wedstrijd beslist. Enorm spannend waarbij vooral de tv kijker op het uiterste puntje van de bank plaatsnam. Halverwege het seizoen werd duidelijk dat Herlings domineerde en dat erkende Cairoli ook, ondanks zijn verwoede pogingen en ondanks de afwezigheid van Herlings tijdens de Grand Prix van Italië te Ottobiano op zondag 17 juni 2018 door een sleutelbeenbreuk.
  
Aan een zestiende plaats in de eerste manche had Herlings voldoende in Assen om de Wereldtitel veilig te stellen. Maar zoals we Herlings dit seizoen al langer kennen, werd ook deze manche in stijl als winnaar afgesloten. Na de finish werd Herlings opgewacht door zijn team, familie en vrienden en veel media. NOS Studio Sport wijdde er zelfs een volledige live uitzending aan met deskundig commentaar van voormalig Grand Prix winnaar Mark de Reuver. Nadat Herlings zijn eerdere Wereldtitels veroverde in Italië, Tsjechië en Amerika in respectievelijk 2012, 2013 en 2016, wist Herlings zijn vierde Wereldtitel in eigen huis vast te stellen. Dit in het bijzijn van vele duizenden supporters, die zich vooral bij en rondom de hoofdtribunes in Assen hadden verzameld.

JEFFREY HERLINGS - MEERVOUDIG WERELDKAMPIOEN MOTOCROSS