MXGP of Sint Anthonis?


Sinds september 2017 zijn wij in serieuze voorbereiding om de Grand Prix Motocross weer terug te halen naar de gemeente Sint Anthonis.
Dit heeft deels te maken met de succesvolle Reünie Motocross der Azen in 2014, waarbij de tijd weer even stil stond voor velen.
In ditzelfde jaar 2014 verhuisde ook de meervoudig wereldkampioen Motocross, Jeffrey Herlings, van Elsendorp naar Oploo en dus officieel ingezetene van de gemeente Sint Anthonis.
In 2016 werd Jeffrey Herlings in Amerika voor de derde keer gekroond tot wereldkampioen Motocross in de MX2 discipline. De gemeente Sint Anthonis stond op dat moment haarscherp om Herlings te huldigen, maar door enkele redenen is dat feest helaas niet doorgegaan.
Gezien de historie van de Motocross in St. Tunnis en de wereldkampioen Motocross in ons midden, hebben wij in september 2017 contact gezocht met Youthstream (de hoofdpromotor van de Grand Prix Motocross), in dit geval tijdens de MXGP in Assen.
Daar zijn serieuze gesprekken uit voortgekomen en dit resulteerde al zeer snel in een concept contract van Youthstream.

Het bekende circuit de Hoef voldoet helaas niet meer aan de wensen van de hedendaagse tijd, alhoewel de sfeer van toen nooit meer geëvenaard zal worden.
Verder ligt er nog een prachtig circuit binnen de gemeente, namelijk het bekende Radiocircuit in Stevensbeek, maar met alle respect ook dit circuit voldoet niet meer aan de eisen van Youthstream.

Wij hebben enige tijd gezocht naar een oplossing en hebben, mede door onze enthousiaste burgemeester Marleen Sijbers, een geweldig concept gevonden nabij het recreatiepark de Bergen in Wanroij (adres nabij www.electrocross.nl Zoetendaal 6, 5447 PC te Wanroij).   
In de tussentijd hebben we contact gezocht met de organisatoren van Lierop en Valkenswaard en daarbij uiteraard veel informatie uit kunnen putten.

Mede door het enorme vertrouwen in de gemeente Sint Anthonis en de eigenaren van de Bergen in Wanroij, hebben wij voor de tweede maal contact gezocht met Youthstream.
Dit gesprek heeft plaatsgevonden op zaterdag 17 maart j.l. tijdens de MXGP Motocross te Valkenswaard en heeft wederom een positieve uitwerking gehad.
Nabij de beoogde locatie de Bergen in Wanroij liggen veel mogelijkheden, die wij wederom de komende maanden verder zullen gaan uitwerken. 
Wij houden u op de hoogte.

Namens het team MXGP of Sint Anthonis
Marcel Hermans
Mob. 06-21657908  

vlnr: Marcel Hermans - Daniele Rizzi (Director Youthstream) - Jan Kempen