Op bezoek bij de familie van Gaston Rahier

Op 16 mei j.l. zijn we op bezoek geweest bij de familie van Gaston Rahier, welke een uitgebreide fietsenwinkel runnen in Saint Maximin, nabij Parijs.Gaston Rahier, drievoudig Wereldkampioen Motocross 125cc in 1975, 1976 en 1977, werd geboren op 1 februari 1947 in Chaineux (B) en overleed op 8 februari 2005 in Creil (F).
De reden dat we bij de familie Rahier op bezoek gingen, was het feit dat we een milieumat wilden overhandigen aan de familie met de opdruk van Gaston Rahier tijdens de Motocross des Nations in St. Anthonis in 1976.
Om precies te zijn is de foto genomen aan de Bosweg te St. Anthonis ri de Staatsbossen.
Het Belgische Team, bestaande uit Roger De Coster, Jaak Vanvelthoven, Harry Everts en Gaston Rahier, won deze prestigieuze wedstrijd op het legendarische circuit de Hoef.
Tijdens de Reünie Motocross der Azen in 2014 hebben we dit Belgisch Team speciaal geëerd, omdat dit ook het absolute hoogtepunt was van de organisatie van de S.M.C. St. Anthonis. 
De overige drie Internationale renners waren inmiddels al in bezit van deze milieumat, beschikbaar gesteld door Empirelogomats Luc Goffin uit België.
De familie Rahier was erg verrast en dankbaar en beloofde ons dat de milieumat een speciaal plekje in hun huis zou krijgen.

Overigens de reden dat Gaston Rahier met gezin in de jaren tachtig verhuisde naar Frankrijk was dat Gaston's toenmalige werkgever BMW gevestigd zat nabij Parijs. En zoals eenieder weet behaalde Gaston Rahier grote successen in de zware Rally Parijs-Dakar. 


Overhandiging van de speciaal gedrukte milieumat met opdruk van Gaston Rahier op Suzuki aan de familie Rahier


Banner opgesteld in de fietsenzaak met diverse foto's van de MXdN te St. Anthonis in 1976


De uitgebreide fietsenzaak van de familie Rahier in Saint Maximin nabij Parijs