Jeffrey Herlings benoemt tot ereburger

De Oploonaar Jeffrey Herlings, drievoudig Wereldkampioen Motocross in de MX2 en Wereldkampioen in de 85cc klasse, is op dinsdag 14 maart j.l. gehuldigd in het Provinciehuis te 's Hertogenbosch. Herlings krijgt de erepenning uitgereikt voor zijn grote verdiensten en zijn ambassadeurschap in de Motocross namens de Commissaris van de Koning, dhr. Wim van de Donk, in het bijzijn van andere geëerde sportcoryfeeën als darter Michael van Gerwen, zwemster Ranom Kromowidjojo, rallyrijder Gerard de Rooy, wielrenster Marianne Vos, wheeler Kenny van Weeghel, schaatster Ireen Würst en tafeltennister Kelly van Zon.
Deze erepenning is de hoogste onderscheiding die de provincie toekent en Herlings is daarmee ereburger van de provincie Noord-Brabant.
De Provinciepenning van Noord-Brabant is een penning naar een ontwerp van de kunstenaar Niel Steenbergen.
De Provinciepenning werd eerder onder meer toegekend aan Ankie van Grunsven, Leontien van Moorsel,  Pieter van den Hoogenband, Hanja Maij-Weggen, Onno Hoes, Gerard van Maasakkers, Guus Meeuwis, Thijs Verwest, Wim van der Leegte en Peter van der Velden.
Ook de enthousiaste Burgemeester van de gemeente Sint Anthonis, mevrouw Marleen Sijbers, was hierbij aanwezig en heeft nader kennis gemaakt met de meervoudig Wereldkampioen.

Provinciehuis met Marleen Sijbers & Jeffrey Herlings