Twee reünisten Peter Herlings en Paul van Heugten

Tijdens de Grand Prix Motocross in Teutschental (D) d.d. 8 mei 2016, kwamen we gelijktijdig nog twee reünisten tegen in het rennerskwartier aldaar, te weten Peter Herlings en Paul van Heugten.
Zoals de kenners misschien wel weten is Peter Herlings de vaste monteur van Roy van Heugten.
En de getalenteerde Roy is de zoon van Jan van Heugten, eigenaar van het succesvolle kunststofverwerkende bedrijf Modiform te Leusden. Een uiterst capabel team samen en zo blijkt de motocrosswereld toch klein te zijn.
Peter Herlings en Paul van Heugten waren nog steeds zeer enthousiast over de Reünie Motocross er Azen, welke we in september 2014 georganiseerd hebben. Alles tot in de puntjes verzorgd, aldus beiden.
En Peter vertelt nog steeds enthousiast over zijn meest memorabele overwinning in zijn carrière, namelijk de winst van de Motocross der Azen in 1978. Op die dag versloeg Peter in een rechtstreeks duel de huidige Wereldkampioen in de 500cc klasse, de Fin Heikki Mikkola.
En met een beetje meer geluk had ik hem wel drie keer kunnen winnen, maar de techniek liet me telkens in de steek, aldus Peter.
 
   
Peter Herlings, winnaar van de Motocross der Azen in 1978

Paul van Heugten kende meerdere successen tijdens de Motocross der Azen in zowel de solo- als de zijspanklasse.
In 1972 eindigde Paul van Heugten samen met bakkenist Jan Jansen als tweede in de zijspanklasse.

Paul van Heugten, telg uit de bekende familie van Heugten uit Amersfoort.