Op bezoek bij de zesvoudig Wereldkampioen Joël Robert

Op woensdag 17 augustus j.l. waren we te gast bij de Belg Joël Robert nabij Charleroi (B), zesvoudig wereldkampioen Motocross in de 250cc klasse in 1964, 1968, 1969, 1970, 1971 en 1972.

 

De gezellige samenkomst mondde uit in een hartverwarmend interview tussen Joël Robert en Marcel Hermans.

Robert was, na een periode van bijna twee maanden, net één week ontslagen uit het ziekenhuis te Charleroi en wederom herstellende. Tijdens de operatie aan de hals is Robert geraakt aan zijn stembanden, waardoor het praten wat moeilijker ging en ook erg inspannend voor hem was. De doctoren hebben Robert toevertrouwd dat zijn stem binnen zes maanden weer terugkomt. Laten we het hopen, want Robert heeft nog zoveel verhalen te vertellen over zijn verleden.

In 1965 verraste Robert als huidige Wereldkampioen in de 250cc klasse vriend en vijand door de huidige Wereldkampioen in de 500cc klasse, de Engelsman Jeff Smith en zijn landgenoot Dave Bickers te verslaan tijdens de befaamde Motocross der Azen in St. Anthonis. In die jaren het absolute hoogtepunt qua renners en publiek voor de organisatie van SMC St. Anthonis met zoveel (ex)wereldkampioenen aan de start.

Ook in 1966 won Joël Robert de Motocross der Azen voor de Zweed Rolf Tibblin en Jeff Smith, mannen die op dat moment de 500cc klasse, de koningsklasse overheersten.

Tijdens de Reünie Motocross der Azen op 20 en 21 september 2014, was Joël Robert ook aanwezig, was erg enthousiast en maakte met velen een praatje onder het genot van een glas bier.

Voor ons is Robert een van de grootste legendes in de Motorsport, die ooit heeft bestaan. Robert was een virtuoos op de motor, kon dingen laten zien op de motor waar een ander alleen maar van droomde. In zijn beginjaren was Robert ook actief trialrijder en het is een algemeen bekend iets dat dit de behendigheid op de motorfiets vergroot.  

Op de website https://www.facebook.com/classic.motocrossnl/ is het exclusieve interview te bekijken. Het interview is wel in het Engels, waardoor het voor meerdere personen verstaanbaar is.

Geniet ervan, want ook wij hebben enorm van Robert's verhalen genoten.

De inmiddels 73 jarige Joël Robert uit België, een legende

Het exclusieve interview met Joël Robert en Marcel Hermans vond plaats in zijn woning nabij Charleroi (B)