14-12-2013

Interview voormalig kampioen Kees van der Ven. 

Op zaterdag 14 december j.l. waren we te gast bij meervoudig Nederlands Kampioen Motocross, Kees van der Ven in Bakel. Dit alles in voorbereiding omtrent de reünie Motocross der Azen, gepland op 20 en 21 september 2014.

Kees van der Ven won maar liefst viermaal de Motocross der Azen, driemaal in de zogenaamde Koningsklasse en eenmaal in de zwaar bezette Grand Prix waardige 250cc INTER klasse.

Daarmee staat Kees van der Ven bovenaan op de ranglijst van het aantal behaalde overwinningen tijdens de Motocross der Azen in St. Anthonis, voor de Engelsman Leslie Archer, Europees Kampioen in 1956 in de 500cc klasse en winnaar van de Motocross der Azen in 1955, 1956 en 1957 op een Norton.

Tijdens de Grand Prix 500cc Motocross in 1978 in St. Anthonis leverde de pas 21 jarige van der Ven, buiten mededinging overigens, een mooie strijd met de huidige Wereldkampioen Heikki Mikkola. Jammer van de kleine valpartij, anders had een derde plek tot de mogelijkheden behoord. 

Kees van der Ven staat ook bekend als Mr. Le Touquet, de fabuleuze strandrace in Noord-Frankrijk, welke hij vijfmaal wist te winnen.

Kees van der Ven was de allereerste renner, die in drie verschillende klassen een Grand Prix wist te winnen. 

Kees van der Ven was eens een succesvol teammanager van enkele Motocrossteams, mede door zijn eigen ervaringen opgedaan in de Grand Prix Motocross wist hij drie pupillen aan een wereldtitel te helpen. 

Kees van der Ven had overigens de datum van de reünie op 20 en 21 september 2014 al in zijn agenda genoteerd.