07-11-2014

Terugblik op Reünie Motocross der Azen bij Cultureel Café

Op donderdag 31 oktober j.l. blikten wij terug op de succesvolle Reünie Motocross der Azen tijdens het maandelijkse Cultureel Café bij Kommus aan d'n Brink in St. Anthonis.

In aanwezigheid van een gezellig en voltallig publiek leidde Harry van Heijster het interview en stelde een aantal vragen. Het interview ging vooraf met een live verslag van commentator Rins de Groot tijdens de Motocross der Azen van 1967. Het geluid galmde uit de speaker van Radio Manders, destijds de leverancier van het geluid tijdens de Motocross der Azen ( met dank aan Marcel Manders overigens ). Verder werden er enkele videofragmenten vertoond van de Grand Prix 500cc Motocross uit 1958 en de Motocross der Azen uit 1965 met ook de spectaculaire zijspanklasse aan de start.

Een van de vragen die Harry stelde was wat Motorcross met kunst te maken heeft;

Ja, als je ooit met een motor door het zand gecrosst hebt, dan weet je wel dat het een hele "kunst" is om op de motor te blijven zitten.

Verder gaat de hedendaagse Motorcross met Jeffrey Herlings als grote voorbeeld, zoon van Peter Herlings en winnaar van de Motocross der Azen in 1978, gepaard met veel "kunst en vliegwerk". De banden van zijn motorfiets hebben nog nauwelijks tractie met moederaarde.

Het publiek dat de Reünie Motocross der Azen heeft bezocht in MFA Oelbroeck met aangrenzende sporthal op 20 & 21 september j.l., was na afloop erg enthousiast en hadden deze Reünievoorstelling eigenlijk niet zo uitgebreid verwacht.

Ook de genodigde renners waren allemaal zeer enthousiast en voelden zich net als in het verleden als een ware gast thuis in St. Anthonis.

Dit had natuurlijk ook te maken met de vele vrijwilligers, die zich op een geweldige wijze hebben ingezet deze dagen. Iedereen werd gastvrij ontvangen en kreeg de nodige aandacht.

Kortom een Reünie waar je weken later of misschien wel langer met een zeer fijn gevoel op terug kunt blijven blikken.

Tot slot gaat de verkoop van het Boekwerk Motocross der Azen - een Gouden Tijdperk voortreffelijk. Uiteraard worden de boeken het meeste verkocht in Nederland i.v.m. de Nederlandse taal, maar ook in België worden veel boeken verkocht. Verdere landen waar de boeken naar toe verzonden zijn: Duitsland, Frankrijk, Zweden, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Amerika en Nieuw Zeeland. 

Kortom, we hebben het gevoel dat we af en toe nog steeds op een wolk verblijven.  

Foto: Marcel Hermans (li) blikt samen met Harry van Heijster (re) terug op de Reünie Motocross der Azen op 31 oktober j.l. tijdens het maandelijkse Cultureel Café bij Genieterij Kommus (tunnis.nl) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Stichting Classic Motocross NL
Name: Marcel Hermans
Phone: +31621657908
COC Eindhoven 66993512

Would you like information or do you have any questions?
Then click on the button below.