09-10-2014

Oudste deelnemer aan Reünie Motocross der Azen is twee dagen aanwezig

De oudste deelnemer/genodigde aan de Reünie Motocross der Azen is de 89 jarige Amsterdammer Jan van de Hoek met het bekende nummer H20. Jan van de Hoek reed in 1956 al mee in het bijprogramma van de Motocross der Azen in de klasse 150cc junioren en reed op 27 juli 1958 met het startnummer 24 mee met de Coupe d'Europe 250cc, de voorloper van de Grand Prix 250cc. Deze Internationale klasse werd in 1957 geïntroduceerd in Europa en SMC St. Anthonis had de primeur om deze wedstrijd voor de eerste keer te organiseren in Nederland, gelijktijdig met de alom bekende Grand Prix 500cc.

Jan van den Hoek wist tijdens de reünie op de zaterdag nog steeds boeiende verhalen te vertellen met o.a. de speakers Gerrit Does en Leon van Gestel, genoot van het warm en koud buffet en avondprogramma.

Op zondag vertelt Jan van de Hoek tegen zijn zoon Robert, dat hij graag weer terug wil naar St. Anthonis om zijn oud crossmaatje en stadsgenoot Frits Selling weer eens te ontmoeten. Dus samen weer in de auto en 150 km verderop weer genieten van al het moois. 

Jan van de Hoek was jarenlang de bekende "bondscoach" van de KNMV. Hij verzorgde de bekende wintertrainingen aan de gerenommeerde renners in o.a. Sint Anthonis bestaande uit motortraining, conditietraining en daarna een pintje aan de bar. 

 

De Amsterdammer Jan van de Hoek, de oudste deelnemer tijdens de Reünie Motocross der Azen