Home

Op zaterdag 18 maart j.l. is de Oploonaar Tjeu Schoonwater overleden. De humoristisch ingestelde Schoonwater woonde tot het laatst zelfstandig aan de Vloetweg te Oploo en werd 90 jaar.
Tjeu Schoonwater was de bekende fietsen- en bromfietsenhersteller uit het dorp Oploo, waar men ook voor benzine terecht kon. Velen hebben hier hun eerste bromfiets gekocht als de Zündapp, de Kreidler en de Fantic. Ook zijn er velen "in opleiding" geweest bij Tjeu en hebben later een succesvol eigen Motorzaak opgebouwd. Het bekendste voorbeeld hiervan is toch wel Tiny Romviel, die later met Riet Romviel-Willems verhuisde naar Boekel.
Op deze historische plek aan de Vloetweg vestigde zich later Marc Ermers fietsen en Tjeu verhuisde naar de overzijde van de straat.
Schoonwater was altijd geïnteresseerd in de Motorsport en vooral ook in de Motorcross. Wij hebben er vele uurtjes mee doorgebracht en de verhalen van vroeger bleven dan uiteraard niet achterwege.
In zijn herfstdagen bleef Schoonwater actief in de fiets- en bromfietswereld. Velen heeft hij technisch terzijde gestaan en menig bromfiets gerestaureerd, hij stond voor iedereen klaar.  

Schoonwater was ook een techneut en tuner op het gebied van de 50cc Motocross. In de eindjaren zestig had hij een heus "fabrieksteam" met twee Kreidler renners onder zijn "contract", te weten Peter van Hassel uit St. Anthonis en Tiny Romviel uit Elsendorp. Bieden reden op de bekende Boele Kreidlers uit Haastrecht. Zo creatief als Tjeu was, bouwde hij samen met zijn broer Pierre een geheel nieuwe Boele Kreidler na in deze periode en deze werd tijdelijk beschikbaar gesteld aan Peter van Hassel.

Tjeu Schoonwater 08.02.1927-18.03.2017

R.I.P. Tjeu.

 Tjeu Schoonwater uit Oploo

 

Tiny Romviel en Peter van Hassel op de Boele Kreidler's.
Hier poserend voor de bekende molen in Oploo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

twinair transparantwlm transparantlogo stabilo

Bestel boek: Motocross der Azen - een Gouden Tijdperk.

Tweede druk weer beperkt leverbaar. 

Voor bestelling: Klik op het boek.

hist fly Boekwerk A5 V2 2

Nieuws

Stichting MXGP Sint Anthonis opgericht

Lees meer...

Jeffrey Herlings wint de MXGP van Portugal

Lees meer...

Jeffrey Herlings wint in het hol van de leeuw

Lees meer...

Promotiefilmpje / teaser Boekpresentatie Jan Clijnk d.d. 9 oktober 2018

Lees meer...

Interview met populaire website Motorsport.com

Lees meer...

MXGP of Sint Anthonis - Beluister hier het live interview tijdens de radiouitzending van Omroep Brabant

Lees meer...

Gerrit Wolsink & Bennie Jolink aanwezig tijdens boekpresentatie Jan Clijnk

Lees meer...

Boekpresentatie Jan Clijnk d.d. 9 oktober 2018

Lees meer...